Den sønderjyske maler Jes Schrøder, et foredrag ved overinspektør Katrine Kampe

Foredrag d. 20.januarjesschroeder[1]

Den sønderjyske maler Jes Schrøder, et foredrag ved overinspektør Katrine Kampe, Kunstmuseet Brundlund Slot, Aabenraa.

Katrine Kampe fortalte ud fra en kunsthistorisk vinkel om maleren Jes Schrøder, der blev født i Varnæs i 1951 og døde i 2005 i Horsens, hvor han arbejdede i sit atelier og boede med sin familie. I foredraget fulgte vi malerens forskellige livsfaser og det kunstneriske udtryk, der på det tidspunkt optog ham. Et altid eksperimenterende og ekspressivt udtryk, fra de tidligste billeder, tiden før og under og efter uddannelsen på Kunstakademiet. Foredraget tegnede gennem de mange billeder, der blev vist og tolkningen af værkerne, et portræt af et spændende og meget sanseligt menneske, der kæmpede med sit værk og sit liv.

Foredragets billedmaterialet viste en beskeden del af en lang række værker, hvoraf hovedparten er i privat eje og derfor ikke, er dokumenterede eller findes på museer, men gav alligevel en oplevelse af en stærk personlighed i nyere dansk kunst.

Aftenen sluttede med spørgsmål og kommentarer, hvor to af kunstnerens søskende var til stede og kunne fortælle om Jes Schrøder som bror op gennem opvæksten og, om hans første kunstneriske eksperimenter som stor dreng.

Det blev endnu en fin foredragsaften med mange deltagere.